Προτάσεις για την αύξηση του Τουρισμού στην Ν.Καρυστία

Είμαι σίγουρος ότι όλοι κάτι έχουν να πουν για τον τουρισμό στην Καρυστία. Μερικά από αυτά είναι ότι είμαστε τόσο κοντά στην Αθήνα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να φέρουμε κόσμο στην περιοχή. Άλλοι λένε το αντίθετο, με το επιχείρημα ότι θες 100 € εισιτήρια για να επισκεφθείς την Καρυστία. Με τα ίδια λεφτά πας αεροπορικώς με επιστροφή Θεσσαλονίκη. Πείτε την γνώμη σας και κάντε τις δικές σας προτάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι θετικό που θα μπορεί να εφαρμοστεί. Το in-karystos για παράδειγμα διοργανώνει 4Χ4 διαδρομή στις 12 και 13 Μαρτίου η οποία θα φέρει 25 καινούργιους επισκέπτες με τις οικογένειές τους στην πόλη της Καρύστου και του Μαρμαρίου. Κάνε την δική σου πρόταση …
Advertisement
This entry was posted in Τουρισμός. Bookmark the permalink.

32 Responses to Προτάσεις για την αύξηση του Τουρισμού στην Ν.Καρυστία

 1. Ο/Η inkarystos λέει:

  Σχόλιο φίλης που δεν μπορούσε να δημοσιεύσει.
  Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε την αύξηση του τουρισμού στην Κάρυστο θα πρέπει πρώτα να αφήσουμε τα προσωπικά συμφέροντα στην άκρη και να σκεφτούμε όλοι λίγο πιο συλλογικά. Δεν είναι λίγοι παραθεριστές (είτε καλοκαιρινής περιόδου είτε εκδρομείς τριημέρων και εορτών) που παραπονιούνται ότι οι επαγγελματίες της περιοχής περιμένουν αυτές τις ημέρες για να κάνουν τις λεγόμενες «αρπαχτές». Είτε αν πρόκειται για καταλύματα, είτε για εστιατόρια-ταβέρνες είτε για τα ουζερί-καφετέριες. Γιατί εξάλλου, αν το καλοσκεφτούμε όταν πάμε κάπου για τουρισμό-παραθερισμό-διακοπές το 90% (για να μην πω παραπάνω) των χρημάτων μας ξοδεύεται εκεί. Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή να πούμε ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι η «ραχοκοκαλιά» του τουρισμού, τουλάχιστον για την περιοχή μας.

  Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις και όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες αλλά υπάρχουν και οι «πονηροί». Και δυστυχώς, τα μηνύματα που λαμβάνω κατά καιρούς από τουρίστες-παραθεριστές είναι ότι οι περισσότερες επαγγελματίες στη Ν.Εύβοια σκέφτονται «πονηρά» Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν δεν έχουμε σαν γνώμονα το προσωπικό συμφέρον αλλά να βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

  Εδώ θα ήθελα να θίξω και το μερίδιο ευθύνης που έχει και η δική σας σελίδα, το http://www.in-karystos.gr που δυστυχώς δεν παρουσιάζονται τα προβλήματα του τουρισμού στην περιοχή μας και το κυριότερο, δεν ασκείται κανένα είδους κριτική. Ανοίξατε ένα θέμα για συζήτηση περί τουρισμού, ωστόσο δεν ασχοληθήκατε καθόλου. Π.χ. κάνατε μια έρευνα αγοράς για να δείτε τι τιμές έχουν τα δωμάτια στην περιοχή το τριήμερο; Ή για να το πάμε λίγο πιο μακριά και πιο παλιά, αναζητήσατε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η κατασκευή της μαρίνας στην Κάρυστο; Βρισκόμαστε τόσο κοντά στην Αθήνα και στις Κυκλάδες, κυριολεκτικά αν δείτε τον χάρτη βρισκόμαστε στο κέντρο του Αιγαίου και αντί να δούμε τα θετικά μιας τέτοιας κατασκευής, βάλαμε πρώτα από όλα τα προσωπικά μας μικρο-συμφέροντα. Όσο για την έρευνα αγοράς στα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Κ.Δευτέρας, έκανα εγώ μία και σας αναφέρω τον μέσο όρο στις τιμές, για διαμονή σε δίκλινο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή με πρωινό:

  Κάρυστος: Προσπάθησα να επικοινωνήσω με 4 ξενοδοχεία, όμως τελικά μόνο στα 3 κατάφερα να βρω κάποιον υπεύθυνο.
  Μέσος όρος: 57,30€

  Μαρμάρι: Επικοινώνησα με 2 ξενοδοχεία
  Μέσος όρος: 50€

  Στύρα:
  Τα περισσότερα ξενοδοχεία που αναζήτησα ήταν κλειστά, ξεκινούν τη σεζόν τον Απρίλιο

  *Όποιος ενδιαφέρεται έχω αναλυτικές τις τιμές για τα ξενοδοχεία που επικοινώνησα.

  Συμπέρασμα: Αν ένα ζευγάρι θέλει να έρθει αυτό το 3ημερο στη Νότια Εύβοια με το αυτοκίνητο από τη Ραφήνα, θα χρειαστεί: 76€ (εισιτήρια με επιστροφή) + 162€ (μέσος όρος για διαμονή τριημέρου Κάρυστος-Μαρμάρι) Σύνολο: 238€ Αν υπολογίσουμε σε αυτά τα έξοδα και το φαγητό, διασκέδαση, βενζίνη, τότε καταλαβαίνεται ότι το ποσό φτάνει στα 400€ (200€ το άτομο).

  Συγνώμη, αλλά με 252€ υπάρχει εκδρομή, Αμφίκλεια-Καρπενήσι-Γαλαξίδι, με φαγητό-διαμονή-εισιτηρία, που την Κ.Δευτέρα στο Γαλαξίδι γίνονται τα παραδοσιακά αλευρομουντζουρώματα.
  Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί να είμαστε (θεωρητικά) στις ίδιες τιμές με άλλες περιοχές, ωστόσο δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτε άλλο πέρα από τα βασικά. (Υπάρχει και το καρναβάλι στο Μαρμάρι αλλά από ότι καταλαβαίνω με τα περιορισμένα οικονομικά δεν θα είναι κάτι εντυπωσιακό).
  Έφερα αυτό το παράδειγμα με την εκδρομή στο Γαλαξίδι για έναν και μόνο λόγο: Όταν θα καταλάβουμε ότι ανταγωνιστής μας δεν είναι το διπλανό εστιατόρια ή το διπλανό ξενοδοχείο, αλλά ανταγωνιστές μας είναι οι επαγγελματίες του Πηλίου, του Γαλαξιδιού, του Καρπενησίου και του Ναυπλίου (περιοχές εξίσου κοντά στην Αθήνα, αλλά που έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα στον τουρίστα-παραθεριστή από ότι η Ν.Εύβοια) τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας. Όμως μέχρι πότε θα αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, θα γκρινιάζουμε για τα άδεια μαγαζιά στην περίοδο των διακοπών-εορτών, θα συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει κάτι, αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραμερίσει τα προσωπικά του συμφέροντα;

  • Ο/Η inkarystos λέει:

   Όσον αφορά την πύλη του in-karystos ο ρόλος της δεν είναι η κριτική, αλλά η ενημέρωση των πολιτών της Καρυστίας. Για αυτό το λόγo δημιουργήθηκε αυτό το blog. Ας συγκεντρώσουμε γνώμες και ιδέες και να είσαι σίγουρη ότι θα προσπαθήσουμε να τις προωθήσουμε στους αρμόδιους. Οι παρατηρήσεις σου ήταν πολύ αξιόλογες και θα συμφωνήσω σε πολλά μαζί σου. Σε ευχαριστώ για το χρόνο και περιμένω και άλλα σχόλια

   • Ο/Η ΗΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ λέει:

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ Ι.ΚΟΤΣΙΚΑ. ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Κ ΕΣΥ ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Κ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΜΑΞΙΑ. ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ , ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ Κ ΚΙΝΗΣΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

  • Ο/Η Πετρος λέει:

   Δεν συμφωνω για το κοστος. Η βενζινη ειναι πολυ πιο ακριβη για εκδρομη οπως πχ. στο Καρπενησι οποτε ειμαστε μια χαρα εδω στην Καρυστο. Αυτο που πρεπει να αλλαξει ειναι οντως ο ανταγωνισμος και να γινει συναγωνισμος!

 2. Ο/Η inkarystos λέει:

  Μια μικρή παρατήρηση, καθώς ήταν δική μου παράβλεψη, είμαι φίλος, ονομάζομαι Γιώργος, είμαι κάτοικος Καρύστου και όσον αφορά το θέμα της κριτικής, νομίζω πως το να παρουσιάζονται απλά κάποια θέματα, προς ενημέρωση των κατοίκων, δεν είναι αρκετό. Ελπίζω αυτό το blog να συμπληρώσει το συγκεκριμένο κενό, να ακούγονται προτάσεις και να γίνεται η σωστή κριτική στα προβλήματα του τόπου, με σκοπό να ασκείται ένα είδος πίεσης για την αντιμετώπισή τους.

  • Ο/Η inkarystos λέει:

   Φίλε Γιώργο χαίρομε για την επισήμανση. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος δημιουργίας του blog, να μπορέσουμε να κάνουμε κριτική και μέσα από σωστή συζήτηση να προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα. Το μόνο που θέλω να παρακαλέσω όλους τους χρήστες είναι να κρατήσουν το επίπεδο ψηλά όπως ακριβώς ξεκίνησε.

 3. Ο/Η θοδωρής λέει:

  Καλημέρα costas
  Ενα μεγάλο μπράβο για την μεγάλη προσπάθεια που κάνεις στην προώθηση προβολής του τόπου μας, πολύ καλη δουλεια!!!

 4. Ο/Η ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

  ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ,ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΤΟΠΛΟ’Ι’ΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ,ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΕΛ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑΞΙ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 15 ΕΥΡΩ!!!ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΑ 15 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ.ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΑΡΙΦΑ.

  • Ο/Η Σωματειο Ταξι Καρυστου Μαρμαριου Στυρων λέει:

   Για τα δρομολογια του Κτελ δεν μπορουμε να παρουμε θεση.Οσο αφορα για την διαδρομη Καρυστου-Μαρμαριου επειδη αποκαλουμεθα απο τον κυριο Κοτσωνη(κλεφτες)κρατωντας καθε νομιμο δικαιωμα μας.Το ταξιμετρο που μας υποχρεωσε η πολιτεια να τοποθετησουμε στα Ταξι μας με διπλη ταριφα εκτος περιμετρικης Καρυστου η διαδρομη μεχρι το λιμανι Μαρμαριου κοστιζει 17,10 ευρω .Για περισσοτερες πληροφοριες απευθυνθειτε στα γραφεια του Σωματειου ταξι Καρυστου Μαρμαριου Στυρων.Τηλεφωνα επικοινωνιας 2224026500-2

 5. Ο/Η Γιάννης Μανώλης λέει:

  Αγαπητέ Κώστα,
  Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί μία σοβαρή προστιθέμενη αξία για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Οι προσπάθειες όλων είτε πρόκειται για δημοτική αρχή, είτε για επαγγελματίες τουρισμού, είτε πολιτών πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν.
  Χρησιμοποιώντας την πύλη σου προτείνω η συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη «εκτός δρόμου» διαδρομή να γίνει θεσμός. Στόχος μας πρέπει να είναι να μετατραπεί η Νότια Καρυστία σε κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σε πρώτη φάση προτείνω να διοργανώσουμε το Μάιο μία ανάλογη διαδρομή που θα περιλαμβάνει το γύρο του Καβοντόρου. Αφετηρία θα είναι η Κάρυστος και οι συμμετέχοντες θα έχουν τελικό προορισμό το Μαρμάρι.

  Με εκτίμηση
  Γιάννης Μανώλης

 6. Ο/Η δημητρης λέει:

  Βασικο κριτηριο ενος επισκεπτη ειναι η προσβαση στο σημειο προορισμου.Η περιοχη στερειται καλου οδικου δικτυου.Τρανο παραδειγμα η διανοιξη δρομου(εστω χωματινου)στην παραλια Αγ.Δημητριου ποσο ανεβασε κατακορυφα την προσελευση επισκεπτων.Εξαγουμε σε ολο τον κοσμο την περιφημη πετρα και η πολη εχει διακοσμηθει ελαχιστα με αυτην…με αποκορυφωμα την κεντρικη πλατεια!Στρωμενη με απλες πλακες πεζοδρομιου χαμηλης αισθητικης…Επρεπε σε ολη την πολη να βλεπεις παντου εικονες πετρας απο απλες πεζοδρομησεις μεχρι διακοσμησεις τεχνοτροπιων.Η παραλια πρεπει να κλεισει σε μονιμη βαση για αυτοκινητα,να πεζοδρομηθει(ευτυχως υπαρχουν οι παραλληλοι δρομοι σε ολο το μηκος της).Να γινεται ο εφοδιασμος καταστηματων τις πρωινες ωρες.Να ανοιγει κατ εξαιρεση η δυτικη πλευρα για την επικοινωνια με το λιμανι.Πεζοδρομηση του δρομου που ενωνει το δημαρχειο με την πλατεια εκτος των σημειων που περνουν οι παραλληλοι της παραλιας δρομοι οπου εκει μπορει να τοποθετηθει πλακοστρωση ισου υψους με τους δρομους.Διαμορφωση του λιμενοβραχιονα και καλαισθητος φωτισμος για εξαιρετικους βραδινους καλοκαιρινους περιπατους.Δημιουργια βατης προσβασης σε υπεροχες παραλιες(πχ λυκορεμα) οπου καποιοι ενοχλουνται…Μερικες ιδεες γνωριζοντας οτι υπαρχουν περισσοτερες…

  • Ο/Η δημητρης λέει:

   και βεβαια μην ξεχναμε το αναξιοποιητο του καστρου οπου θα επρεπε μετα την ευκολη προσβαση να αλλαξει ο φωτισμος του και να λαμπει την περιοχη τις βραδινες ωρες…Οσο για το σπηλαιο της Αγ.Τριαδας ειναι αυτονοητο οτι θα επρεπε να ανοιξει για το κοινο φερνοντας εσοδα στο δημο και θεσεις εργασιας..

 7. Ο/Η Κάρυστος OnLine λέει:

  Καλησπέρα.
  Μπράβο για την διοργάνωση του 4χ4 και από μένα. Μου άρεσε πολύ η πρόταση του Γιάννη Μανώλη για να γίνει θεσμός η εκτός δρόμου διαδρομή και να μετατραπεί η Νότια Καρυστία σε κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού (πρώην εκτός δρόμου Rider, LADA NIVA 1.7i Fedima Exteme…… κλπ).
  Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο γιατί ένα “αντίπαλο” site γράφει κάτι τέτοιο?
  Απλά θα πρέπει να παραμερίσουμε τα ωφέλει που έχει ο καθένας μας και να κοιτάξουμε να κάνουμε την Ν.Καρυστία επίκεντρο εκδηλώσεων!
  Εγώ θα πω στον κ.Δημητρίου, Κώστα μία ιδέα είναι στο blog σου να ανοίξεις θέμα με 4χ4 διαδρομές , εκτός δρόμου συζητήσεις, GPS χαράξεις, mod κλπ. Θα μπορούσα κάλλιστα να το έβαζα στο δικό μου Forum (λόγω δυνατότητας του phpBB), δεν το κάνω γιατί εσύ ξεκίνησες σαν θεσμό το 4χ4 εδώ στην Κάρυστο και σίγουρα έχεις πολλούς φίλους που ασχολούνται με το 4χ4 οπότε καταλαβαίνεις θα πιάσει τόπο……είναι άδικο!
  Δεν θα με βρείς απέναντι σου σε αυτό!!
  Μπράβο παιδιά, άντε πάς και πουλήσω το Citroen και να γυρίσω πίσω στην παλιά μου αγάπη.
  Με εκτίμηση
  Κάρυστος OnLine

  • Ο/Η Costas λέει:

   Φίλε Κάρυστος online… σε ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια. Η πρόταση του φίλου Γιάννη Μανώλη να γίνει η Κάρυστος κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού και να γίνει η διοργάνωση αυτή θεσμός, έχει γίνει ήδη από πέρυσι από όλους όσους συμμετείχαμε, Γι’ αυτό το λόγο και επαναλήφθηκε η διοργάνωση και είναι πλέον θεσμός. Επειδή όμως όλα αυτά για να γίνουν πραγματικότητα και να μην μείνουν στα λόγια, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα σε αυτό τον όμορφο τόπο, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν όλα από ένα άτομο. Χρειάζεται υποδομή, οργάνωση και συμμετοχή. Έχω ήδη δημιουργήσει στο blog κατηγορία για το 4Χ4, και όχι μόνο, αλλά θα το δημοσιεύσω με μια ανακοίνωση έκπληξη. Επίσης κατηγορίες υπάρχουν και για άλλα πολύ σημαντικά θέματα τα οποία θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται σταδιακά. Έχεις ξεκινήσει μια αξιόλογη δουλειά με το Κάρυστος online που προβάλει την περιοχή μας και ούτε εγώ σε βλέπω ανταγωνιστικά, αντιθέτως με βάζεις σε σκέψεις να κάνω καινούργια πράγματα. Θα είναι χαρά μου να γνωριστούμε από κοντά.
   Με εκτίμηση,
   Κώστας Δημητρίου

 8. Ο/Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ λέει:

  Ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο θέμα για την ευρύτερη περιοχή.
  Δεν θα μιλήσω για την διαμονή και το φαγητό αλλά για το κομμάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο και αυτό είναι ο πολιτισμός.

  Στην περιοχή μας έχουμε αξιόλογους καλλιτέχνες που δεν τους έχουμε αξιοποιήσει ακόμα. Έχουν γνώση και γνωριμίες με καλλιτεχνικούς κύκλους στη χώρα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα πολιτιστικά του νέου Δήμου.

  Αναφέρομαι περισσότερο στον νέο Δήμο και λέω…..

  ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

 9. Ο/Η Δημητρης λέει:

  Ημουνα νιος και γερασα.
  Νομιζω οτι πριν ψαξουμε τροπους να φερουμε κοσμο, πρεπει πρωτα, η παραλληλα να διωρθωσουμε καταστασης και συμπεριφωρες.
  Εγω θα προτινα να πληρωσουμε καποιον που εχει σπουδασει τον τουρισμο και να μαζευτουμε στο γεικαλιο να μας πει πεντα πραγματα.
  Συγνωμη για την ορθωγραφικα.
  Δημητρης

 10. Ο/Η Ξενοφώντας λέει:

  Αγαπητοί Φίλοι,
  Δεν είμαι ακριβώς τουρίστας, αλλά σίγουρα όχι ντόπιος, αν και η Κάρυστος είναι ένα γλυκό κομμάτι στην καρδιά μου. Βλέπετε έχω την ευτυχία να έχω το εξοχικό μου εδώ και ο τόπος αυτός όχι μόνο μου αρέσει, αλλά με εντυπωσιάζει τόσο για την ποικιλία όσο και για τους ανθρώπους του.
  Πιστεύω ότι μια και ο παραδοσιακός τουρισμός έχει ισχυρό ανταγωνισμό από εξ’ίσου κοντινούς προορισμούς, η Κάρυστος θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε εναλλακτικές μορφές όπως καταδύσεις, 4×4, κ.α όπου και θέμα και θέαμα έχει να προσφέρει.
  Οι τιμές των καταστημάτων καθώς και η εξυπηρέτηση, δεν με άφησαν ποτέ παραπονεμένο, όσο για την συμπεριφορά των ανθρώπων, δεν σταματά να με εκπλήσσει (με την καλή έννοια) οπότε το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Ο αέρας δυστυχώς είναι μη ελέγξιμος και μας την χαλάει, η οδική πρόσβαση από Αθήνα είναι χάλια και το καράβι πανάκριβο με αποτέλεσμα ο συμβατικός τουρίστας να μην έρχεται. Οπότε να στοχεύσετε στον ειδικό τουρίστα προτείνω.
  Με εκτίμηση
  Ξενοφώντας

 11. Ο/Η Costas λέει:

  Φίλε Χρήστο
  Όσον αφορά την πεζοδρόμηση συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Η πόλη μας χρειάζεται ταυτότητα και αισθητική, κάτι που δεν έχει. Ενώ περηφανευόμαστε για το ρυμοτομικό σχέδιο της Καρύστου, που τόσα χρόνια πριν έχει γίνει, το έχουμε αφήσει ανεκμετάλλευτο. Δεν έχουμε ούτε ένα παραδοσιακό δρομάκι, ένα καλντερίμι. Σε όποια πόλη και αν πας τα στενάκια είναι σήμα κατατεθέν. Δεν αναπτύσσουν μόνο την αισθητική αλλά και τον Τουρισμό και κατά προέκταση την εμπορική δραστηριότητα. Ένας φίλος λίγο πριν πρότεινε την πεζοδρόμηση της παραλίας, κάτι εξίσου πολύ σημαντικό. Εγώ θα προτείνω και την Θ. Κότσικα μέχρι την πρώτη παράλληλο. Έτσι και αλλιώς την κλείνουμε όλο το καλοκαίρι. Όλες αυτές οι προτάσεις που μαζεύονται μέσα από το blog, και δεν είναι λίγες, θα παρουσιαστούν ανά κατηγορία σε μία παρουσίαση που θα προτείνω στο Δήμαρχο πριν το Πάσχα. Θα σας ήθελα όλους μαζί από κοινού σε μια συζήτηση που μόνο κέρδος μπορεί να φέρει στην περιοχή μας.

  Με εκτίμηση
  Κώστας Δημητρίου

 12. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

  Με ημίμετρα δεν αλαζει τίποτα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι κάτοικοι οτι η Κάρυστος ειναι ενα μερος ξεχασμενο απο το θεο. Είμαι ένας νεος ανθρωπος και αναρωτιέμαι που ειναι οι νεοι αυτου του μερους. Πραγματικα το μερος εχει τεράστιο προβλημα που δεν κρατάει τους νεους κοντα της. Αντιθέτως θα ελεγα οτι τους διώχνει κιολας. Εδω κυβερνά η γερουσία. Οτιδήποτε καινούριο και νεανικό λογοκρινετα. Πως περιμενουμε να παει η καρυστια μπροστα οταν οι νεοι δεν εχουν βημα? Το προβλημα πιστευω οτι ειναι που οι νεοι ανθρωποι δεν υπάρχουν.Απο την αλλη οι νεοι πρεπει να μάθουν να διεκδικούν αν αγαπουν πραγματικα τον τοπο τους και την ελλαδα στους δισκολους καιρους που θα ερθουν!!!

 13. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ.
  ΑΡΧΙΚΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΙΣ ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΙ, ΠΟΤΑΜΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ (κ.α) ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΜΑΞΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ.
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ Σ΄ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ PARKING ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ,ΟΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ CASTELLO ROSSO ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΞΕΝΑΓΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΜΝΗΜΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΆΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ!!!
  ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ(απο τσίπα εως φλώρο), ΣΤΑ ΕΒΡΕΙΚΑ, ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ .ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ν΄ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
  Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΆΥΤΟΝ.

  • Ο/Η EVA λέει:

   ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΝΗΣΑΚΙΑ.

   • Ο/Η EVA λέει:

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙ ‘ ΑΥΤΟ …… ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ !!!

 14. Ο/Η CVK λέει:

  Σίγουρα η Κάρυστος έχει δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα ιδανικό προορισμό αλλά χρειάζεται πολύ δουλεία για να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όλα ξεκινούν από την τοπική αρχή και από εκεί πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία και να περιμένουμε από την πολιτεία να αλλάξει τα κακώς κείμενα αλλά να δραστηριοποιηθεί ο ίδιος ο Δήμος
  Δυστυχώς η πόλη της Καρύστου με την κατασκευή μεγάλων πολυκατοικιών από τον παραλιακό δρόμο έχει χάσει το χρώμα της θα μπορούσε όμως να γίνει μια γενική αισθητική παρέμβαση για να διορθωθεί αυτό, σίγουρα χρειάζεται να γίνουν πεζοδρομήσεις και να γίνει πιο φιλική για του πεζούς, όπως επίσης πρέπει να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του λιμένα που σε κάποια σημεία έχει μείνει στάσιμη η κατάσταση.
  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως είναι οι φυσικές ομορφιές και κυρίως οι παραλίες και το τοπίο που θυμίζει Κυκλάδες πολλές όμως παραλίες είναι δυσπρόσιτες και οι περισσότερες γεμάτες σκουπίδια αφού δεν υπάρχει συντονισμός για γενική και τακτική καθαριότητα.
  Βέβαια τα προβλήματα είναι και πολλά αλλά θεωρώ ότι δεν μπορούν όλα να γίνουν σε μια μέρα ή σε ένα μήνα ή ακόμα και σε ένα χρόνο από κάπου πρέπει όμως να γίνει μια αρχή και με συνεχή εξέλιξη να δημιουργηθεί το ποθητό αποτέλεσμα για αυτό χρειάζεται ένα συντονιστικό όργανο να πάρει αποφάσεις να βρεθούν σαφώς και τα χρήματα όμως που θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους!

 15. Ο/Η Θοδωρής Χατζηκωνσταντής λέει:

  Καλησπέρα σε όλους! Μία ερώτηση θέλω να κάνω ρε παιδια, τι πρέπει να γίνει επιτέλους για να επισκευαστεί το οδικό δυκτιο της πόλης μας; Δεν μιλάω για κανένα χωριό ξεχασμένο απο τον Θεό, μιλάω για το κέντρο της Καρύστου, πρέπει να σπάσουμε τα αυτοκίνητα μας; Έστω μία ενημέρωση απο τον Δήμο, κάτι. ‘Ελεος…

 16. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ,ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΕΣ!!
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΜΟΛΟΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ!!ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ!!

 17. Ο/Η Κ.link λέει:

  Η ανάπτυξη ενός τόπου είναι, με την χρήση συγκεκριμένων δεικτών, και μετρήσιμη και συγκρίσιμη. Δεν υπάρχει τίποτα θεσμικο-οργανωτικό που να προσδιορίζει το που βρίσκεται και το κυριώτερο που κατευθύνεται η Κάρυστος. Το σίγουρο είναι ότι
  οδηγείται σε «Απολουτσοποίηση» …δες Λούτσα. Παρακμή και υποβάθμιση σε ποιοτική βάση. Από ποσότητα σε άναρχη δόμηση , σε βρώμα όταν ανοίγουν οι βάνες του Βιολογικού , σε αδιαφορία για την υποδοχή των τουριστών άλλο τίποτα. Τι να πούμε για την ανοχή στον κάθε Χατζηλουκουμά τύπου Λουμίδη που πρέπει να κλείσουν οι μουσικές από το Κοχύλι για να κοιμηθεί το βράδυ εις βάρος της «κίνησης» της «νιότης» του «ξεδώματος» της απόλαυσης της μουσικής με τα «παρελκόμενα». Τι να πούμε για την ανοχή στον κάθε Σουλουμπάμια που πολιτεύεται χωρίς να έχει προσθέσει ούτε μία υποψία τουριστικής ανάπτυξης μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Νότιο Εύβοια.
  Είπα ότι όλα αποκτάνε αξία όταν ξέρεις να κάνεις την αποτίμηση.

 18. Ο/Η Μ λέει:

  Σήμερα πήγα στους Μύλους, η ρεματιά είχε πολύ νερό και θα ήταν παράδεισος αν δεν είχε τόσα πολλά σκουπίδια στις όχθες της και σε μεγάλο μήκος. Παντού πλαστικές σακούλες, απεχθέστατο θέαμα, ήθελα να βγάλω αναμνηστικές φωτογραφίες αλλά τι να βγάλω; Τα σκουπίδια; Μιλάμε για πολύ σκουπίδι. Ας ενδιαφερθεί κάποιος να στείλει ένα συνεργείο για μία ημέρα να τα καθαρίσει, ας ενδιαφερθεί ο πολιτιστικός σύλλογος Μύλων -Αργασταρά, ο Δήμος, οποιοσδήποτε αρμόδιος, ακόμη και εθελοντές. Είναι πολύ κρίμα, όλο το υπόλοιπο φυσικό περιβάλλον είναι υπέροχο.

 19. Ο Τουρισμος στην περιοχη της Καρυστιας θα μπορουσε να ηταν πολυ πιο ανεπτυγμενος εαν οι αρχες εδειχναν μια σοβαρη ευαισθησια επι του θεματος. Δυστυχως παντου βλεπεις μια αδιαφορια των Δημων, απεναντι στο πιο σπουδαιο κλαδο της οικονομιας αυτου του τοπου. Ισως δεν εχουν την πειρα οι αρμοδιες αρχες, αλλα καποτε πρεπει να ξεκινησουν συστηματικα και οργανομενα, γιατι μονο με οργανωση θα δεις θετικα αποτελεσματα.
  Τα πρωτα βηματα που πρεπει να κανουν ειναι τα εξης.
  Α. Δημιουργεια Γραφειου Τουρισμου σε Καρυστο, Μαρμαρι και Στυρα.
  Β. Καθαριοτης οχι μονο των Ακτων, αυτο ειναι Υψηστη Αρχη, αλλα γενικα των πολεων και των χωριων. Οι αρχες θα δωσουν το καλο παραδειγμα με την καθαριοτητα. Σε μια καθαρη πολη δεν πετας τα σκουπιδια σου.
  Γ. Ολες οι επιχειρησεις οι οποιες συνδεοντε εμεσα η αμεσα με τον τουρισμο, θα πρεπει να ενωθουν σε εναν ενιαιο φορεα ο οποιος θα επενδυει στη στρατηγικη της αυξησεως του τουριστικου ρευματος προς την Καρυστια.
  Δ. Επενδυση στα ηλεκτρονικα μεσα παρουσιασης της Καρυστιας. Ειναι χαμηλου κοστους και τα αποτελεσματα ειναι ορατα σε μικρο χρονικο διαστημα.
  Ε. Μακροπροθεσμο σχεδιο τουριστικης αναπτυξης της Καρυστιας, με χρησιμοποιηση και των οικονομικων μεσων απο την Ευρωπαικη Ενωση.
  Τα πεντε αυτα σημεια ας γινουν η αρχη μιας πραγματικης τουριστικης εκστρατειας, χωρις μεγαλες οικονομικες απαιτησεις, αλλα με μερακι για το καλο του τοπου.
  Παρακαλω πολυ απο τα Στυρα οπου ζω και γνωριζω καλυτερα την περιοχη, να ξεκινησει ο Δημος αμεσα την καθαριοτητα των ακτων σε εθελοντικη βαση, γιατι ειμαστε στα μεσα Μαιου και οι πρωτοι Γερμανοι τουριστες εχουν ηδη φθασει.
  Ευχαριστω για την φιλοξενια και σας συγχαιρω για την αριστη ιστοσελιδα σας.
  Ειμαι στη διαθεση σας.
  Βασιλης Χαραλαμπους
  Νεα Στυρα.

 20. Ο/Η Κ.link λέει:

  Ο Δημοσθένης,λοιπόν,ο μεγάλος ρήτορας, σε μια δημηγορία του “Περί Συντάξεως” προτείνει στους Αθηναίους τη βέλτιστη διάθεση των χρημάτων της πολιτείας. Αν και υποτιμούν τα συμπεράσματα των δημοσθένειων δημηγοριών, συνεχίζει να τους στηρίζει σε στιγμές απαισιόδοξες, όταν είχαν πανικοβληθεί από κάποιες παρανομίες τους. Τους δείχνει ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αυτές,αλλά από την απάθεια και αδιαφορία τους.Ενώ θα πρέπει να στηρίζονται στον εαυτό τους και στην οργάνωση της πολιτείας του.

  “Οσοι αποβλέπουν στις εκλογές και το σχετικό αξίωμα συμπεριφέρονται ως δούλοι της δημοτικότητας την οποία χρειάζονται για να εκλεγούν, φροντίζοντας ο καθένας πώς θα εκλεγεί στρατηγός, όχι πώς θα πράξει κάτι αντάξιο ενός άνδρα”. “Το αποτέλεσμα επομένως αυτών των καταστάσεων είναι ο άλφα να έχει χάλκινο ανδριάντα, ο βήτα να έχει κάμει την τύχη του, ένας ή δύο δηλαδή, σε θέση ανώτερη της πόλης.Και οι υπόλοιποι μένετε μάρτυρες της ευτυχίας τους, προσφέροντάς τους την πολλή και ένδοξη ευδαιμονία σας με αντάλλαγμα την καθημερινή σας ραθυμία”.

  “… ενώ στον ιδιωτικό τομέα,από όσους έχουν αποκτήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα, άλλοι έχουν χτίσει τα σπίτια τους μεγαλοπρεπέστερα από ό,τι τα δημόσια οικοδομήματα,όχι μόνο καλύτερα από τους υπόλοιπους, ενώ άλλοι, που αγόρασαν κτήματα, καλλιεργούν τόση γη όση ούτε στο όνειρό τους δεν είχαν ελπίσει”.

  “Πώς καταλύεται όμως (η δημοκρατία), αυτό δεν το λέει κανείς ούτε έχει το θάρρος. Εγώ θα το πω:όταν εσείς, Αθηναίοι, παρασυρμένοι, βρίσκεστε οι περισσότεροι χωρίς πόρους και όπλα και σύστημα και ομοψυχία, και όταν ούτε στρατηγός ούτε κανείς άλλος φροντίζει για όσα εσείς έχετε αποφασίσει και κανείς δεν δέχεται να σας τα πει ούτε να τα διορθώσει, ούτε κάνει ενέργειες για να πάψουν αυτά να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση, πράγμα που τώρα μόνιμα συμβαίνει. Και, μα τον Δία, Αθηναίοι, και άλλα ψεύτικα λόγια σας έχουν πλημμυρίσει, που κάνουν μεγάλο κακό στο πολίτευμα, παραδείγματος χάρη “στα δικαστήρια βρίσκεται η σωτηρία σας” και “πρέπει με την ψήφο σας να διαφυλάξετε την πόλη σας””.

  “Αν πάλι κάποιος νομίζει ότι τα λόγια μου είναι ανώτερα της αξίας μου, αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τους αποτελεί και την αρετή τους,διότι ο λόγος που θα εκφωνηθεί για μια τόσο αξιόλογη πόλη και για τόσο σπουδαίες υποθέσεις πρέπει πάντα να φαίνεται ανώτερος από οποιονδήποτε ρήτορα και να βρίσκεται κοντά στη φήμη τη δική σας και όχι στη φήμη του ρήτορα…”».

  Συμπληρώνοντας υπενθυμίζω κι εγώ ότι ο Δημοσθένης δεν εισακούστηκε από τους Αθηναίους και το κράτος τους έπαυσε να είναι ανεξάρτητο..

 21. Ο/Η Κατερίνα λέει:

  Μήπως το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου εκτός απ’τις ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!!! για …ασφαλή οδήγηση θα έπρεπε ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΊ και λίγο κάνοντας ελέγχους ποιοι οδηγούν (ΑΡΚΕΤΟΊ χωρίς άδεια) και υπό ποιες συνθήκες (αλκοόλ κλπ) -εφαρμόζοντας όμως τις ποινές κι όχι διαγράφοντας τες!!! – Ευχαριστώ.

 22. Ο/Η dimitris λέει:

  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΟΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ Η ΕΥΒΟΙΑ. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΠΟΥΡΑ ΕΩΣ ΚΑΡΥΣΤΟ. {ΕΙΔΙΚΑ ΕΩΣ ΣΤΥΡΑ}. ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΛΑΚΟΥΒΕΣ. ΧΟΡΙΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ {ΣΤΟΠ}. ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΡΩΟΡΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΟΝ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΛΩΝ ΧΩΡΟΝ. ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΚΑΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ. ΑΚΡΙΒΗ ΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΚΡΕΣ. {ΕΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ}. ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ¨ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΤΑΙ. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΛΙΠΕΙΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s