Σκέψεις για το 2ο Δημοτικό Καρύστου

Παραθέτω κάποιες  σκέψεις προκειμένου να ξεκινήσουμε μία συζήτηση που θα μπορέσει να οδηγήσει σε λύσεις  για το 2ο Δημοτικό.

Αναρωτιέμαι πως θα ήταν η Κάρυστος αν δεν είχαν υπάρξει ο Κότσικας , ο  Γιοκαλάς ,ο Μώρος, θα είχαμε άραγε 1ο Δημοτικό Σχολείο , Πνευματικό Κέντρο, Νοσοκομείο, Κλειστό Γυμναστήριο; Το κράτος που ζούμε δυστυχώς δεν παρέχει αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Παράδειγμα αποτελεί το σύστημα υγείας και παιδείας τα οποία νοσούν και παραμένουν  τόσα χρόνια  το θέμα αναφοράς  των εκάστοτε κυβερνήσεων χωρίς όμως να δίνεται κάποια λύση. Μερίδιο ευθύνης φυσικά έχουμε και εμείς οι ίδιοι, με την τόσο παθητική στάση και τις λάθος επιλογές μας. Αν ανατρέξουμε σε ταξίδια που έχουμε κάνει ανά την Ελλάδα τα περισσότερα από τα εντυπωσιακά κτίρια που έχουμε δει είναι δωρεές. Το κράτος πουθενά, μόνο ευεργέτες. Θεωρώ ότι ευεργέτες  του 2ου Δημοτικού Σχολείου μπορούμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι. Ίσως να είναι από τις λίγες φορές που όλοι μαζί ενωμένοι έχουμε ένα κοινό στόχο, την ανέγερση του 2ου Δημοτικού σχολείου.

Το κράτος ενδεχομένως να συμπεριλάβει σε κάποιο μελλοντικό πρόγραμμα την ανέγερση του σχολείου αλλά και πάλι κανείς δεν εγγυάται ότι θα γίνει. Έτσι λοιπόν  γιατί να μην σκεφθούμε το ενδεχόμενο να γίνουμε ΕΜΕΙΣ  ευεργέτες του τόπου μας και να γράψουμε την δική μας ιστορία για την οποία είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά  μας θα είναι περήφανα.

Κάνοντας αρχή με αυτή την πρόταση είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από εμάς, με τον δικό του τρόπο, θα έχει κάτι να προτείνει. Αναμένω τις προτάσεις σας …

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Σκέψεις για το 2ο Δημοτικό Καρύστου

 1. Ο/Η hartzani λέει:

  Σχόλια:Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις και να πείτε και σεις την γνώμη σας, σχετικά με το 2 Δημοτικό Σχολείο.

  Μετά από τις κινητοποιήσεις όλοι καταλάβαμε ότι το κτήριο είναι ακατάλληλο για σχολείο και ως εκ τούτου δεν πρέπει τα παιδιά να ξαναπάνε εκεί.

  Τι μπορούμε όμως να κάνουμε σε 3 μήνες?

  Μπορούμε να ανακαινήσουμε το σχολείο στα Καλύβεια και να βρούμε αν γίνεται έναν τρόπο να συμπεριληφθεί το κτήριο του Περιβαντολογικού κέντρου.Με την προσθήκη λειόμενων τάξεων και την κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί τον Σεπτέμβρη να δεχθεί τα παιδιά.

  Παράλληλα να συνεχίσουμε τις πιέσεις για ένταξη του σχολείου σε κάποιο πρόγραμμα ως 3 Δημοτικό Σχολείο μιας και στο εγγύς μέλλον η αναγκαιότητα του είναι δεδομένη λόγω του πληθυσμού αλλά και των νέων αναγκών του νέου σχολείου.

  Ακόμα μετά τις περικοπές του κράτους για μεταφορά μαθητών το να έιναι το σχολείο κοντά στις περιοχές των μαθητών είναι αναγκαίο.

  Θα ήθελα να σκεφτούμε και την πιθανότητα να κτήσουμε μόνοι μας το σχολείο με την συμμετοχή των εταιρειών ανεμογεννητριών. Το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο λένε, αν βγάλουμε τα περιττά ποσά που υπολογίζονται ως διάφορες μίζες.

  Πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά όλοι γιατί τα θέματα δεν λύνονται με φωνές και κινήσεις που ποτέ δεν έδωσαν λύση μέσα στα χρόνια.

  Με ψυχραιμία και λογική μπορούμε να τα καταφέρουμε.

  Εσείς τι λέτε?

 2. Ο/Η Sofia λέει:

  Θα πρέπει να σκεφοτύμε ότι σαν πόλη, αφήσαμε να γκρεμιστεί ένα νεοκλασσικό σχολείο, δεν προσέξαμε να κτιστεί το Γυμνάσιο και ούτε και φροντίσαμε να είμαστε χίλια τα εκατό σίγουροι αν μπορούσαμε να το σώσουμε, και έχουμε εγκαταλείψει το σχολείο στα Καλύβεια.
  Αν ο πολιτισμός ενός τόπου φαίνεται από τα σχολεία του, αναρωτιέμαι σοβαρά για τον δικό μας…. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο ένα σχολείο να χαθεί…

 3. Ο/Η rea λέει:

  Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Η επιτροπή αγώνα που πρέπει να συσταθεί,με πρωτοπόρο το Δήμο πρέπει να κάνει βήματα που να μην οδηγήσουν την κοινωνία της Καρύστου σε νέα αδιέξοδα.

  Χρειάζεται σύμπνοια και ομόνοια, πέρα από κομματικά και προσωπικά οφέλη.

 4. Ο/Η Μπαϊρακτάρη Στέλλα λέει:

  Καλημέρα σας,

  Είμαι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κάρυστο και ζω μόνιμα πλέον στην Αθήνα. Ως εσωτερικός μετανάστης αγαπώ την Κάρυστο και ενημερώνομαι καθημερινά για τις εξελίξεις του τόπου μου. Συγχαρητήρια για το site που μας δίνει αυτή την δυνατότητα.
  Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν επιτέλους και στην περιοχή μας, ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του νοσοκομείου και την συμμετοχή του κόσμου.
  Έγινε η πορεία στην γέφυρα της Χαλκίδας και μαθαίνω από συντοπίτες μου ότι η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε.
  Έλεος πια. Είναι δυνατόν ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το νοσοκομείο που δεν αφορά μόνο μια μερίδα πληθυσμού αλλά όλους μας και να μην παραβρεθείτε σε μια τέτοια συγκέντρωση. Είμαστε 6000 κάτοικοι και να έχουν πάει στην πορεία τόσο λίγοι; Πού είναι οι νέοι της περιοχής μας. Επιτέλους ξυπνήστε. Τι θέλετε να γίνει; Να μην έχουμε νοσοκομείο και μετά να βγείτε να κατηγορείτε ότι ο δήμος και οι ιθύνοντες δεν έκαναν τίποτα. Κι εσείς τι κάνετε; Όχι 1000 πρέπει να είναι στις πορείες αλλά όσοι είναι οι κάτοικοι της Καρύστου. Ακόμα και τους ηλικιωμένους με τα κρεβάτια τους πρέπει να τους πάρετε μαζί σας.
  Ξεκολλάτε επιτέλους από την στενομυαλιά. Απαιτούμε από την κοινωνία να μας παρέχει υπηρεσίες, αλλά ξεχνάμε ότι η κοινωνία ήμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς ήμαστε το σύνολο της κοινωνίας κι εαν δεν αλλάξουμε εμείς δεν θ’ αλλάξει τίποτα, εάν δεν δραστηριοποιηθούμε και ξεσηκωθούμε δεν θα μείνει τίποτα από τα κεκτημένα μας. Σηκωθείτε από τους καναπέδες σας, μιλάμε για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, μπορεί να είσαι εσύ που θα χρειαστεί να νοσηλευτής άμεσα κι εαν δεν υπάρχει αυτό το νοσοκομείο να σου στοιχίσει τη ζωή….
  Επιτέλους πρέπει ν’ αλλάξουμε, σαν νοοτροπία!!! Το μόνο που ακούω από τους συντοπίτες μου είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλον και να σχολιάζει. Τέλος με την αδράνεια και την απραξία, τι περιμένετε. Η παιδεία μας φαίνεται από την συμμετοχή μας με τα κοινά.
  Είναι δυνατόν, να έχουν χαθεί τόσες ζωές νέων ανθρώπων στην Κάρυστο κι αντί να ξεσηκωθούν όλοι οι γονείς και όλοι οι κάτοικοι να απαιτήσουν από την αστυνομία μια παρουσία πιο έντονη, το μόνο που έκαναν είναι να σχολιάζουν τ’ ατυχήματα και να πλάθουν σενάρια; ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ…. Και δυστυχώς τ’άκουγα από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται έχουν σπουδάσει. Τελικά συνεχίζουν τον ίδιο κολλημένο τρόπο σκέψεις των προηγούμενων γενεών.
  Και τώρα που είναι όλοι αυτοί; Η χώρα μας καταστρέφεται, η πόλη μας καταστρέφεται και τι κάνουν; Βγείτε επιτέλους στους δρόμους. Μας αφορά όλους. Είναι το ύψιστο αγαθό η υγεία. Δεν μπορούμε να το στερήσουμε από εμάς, από τα παιδιά μας. Τι θα πούμε στα παιδιά μας, ότι ξέρεις μας πήραν το νοσοκομείο, αλλά πάντα κάποιος άλλος φταίει γι’ αυτό και τότε εκείνα θα σου πουν : «εσείς τι κάνατε; Γιατί δεν αντισταθήκατε;» Τι θα τους πείτε τότε; Οτι είχα δουλειές; Αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά σας. Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας κι εσάς τους ίδιους.
  Ξυπνήστε επιτέλους. Αυτό που χρειάζεται ο άνθρωπος δεν είναι μόνο το χρήμα, αλλά και η ποιότητα. Και την ποιότητα της ζωής μας την φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι.
  Ζητάμε τουρισμό στην Κάρυστο, αλλά δυστυχώς η νοοτροπία μας είναι απαρχαιωμένοι. Μόνο όταν σταματήσουμε να κοιτάζουμε καχύποπτα τον διπλανό μας και σταματήσουμε τα σχόλια και το κουτσομπολιό πίσω από την πλάτη (Καρυστινό σπορ) και απλά και μόνο να του απλώσουμε το χέρι για να συμπορευτούμε όλοι μαζί χωρίς μικρότητες, μόνο τότε είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας κι εμάς τους ίδιους.
  Θα ήθελα να σας αναφέρω πολλά ακόμα, αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι θα γίνω κουραστική. Σας ζητώ συγγνώμη εάν σας κούρασα, απλά για μένα είναι μια επιστολή αγανάκτησης για όλη αυτή την αδιαφορία που κυριαρχεί.

  Σας ευχαριστώ,
  Με εκτίμηση,
  Στέλλα Μπαϊρακτάρη

  • Ο/Η Κ.link λέει:

   Μόνο Στέλλα απαιτείς αντίδραση από ένα ανύπαρκτο αντρικό παράγοντα στην Κάρυστο. Γνωρίζω από το 1965 την Κάρυστο και πάντοτε διαφημίζω ότι η εξέλιξη συμβαδίζει αποκλειστικά και μόνο γιατί οι Καρυστινές έχουν απαιτήσεις. Προσωπικές, κοινωνικές, λειτουργικές, διαχείρισης εκδηλώσεων και βάσει ενστίκτου αυτοσυντήρησης( είδε τοποθέτηση για το μέλλον του νοσοκομείου). Μέχρι χτές τον αντρικό πληθυσμό αποσχολούσε η κούπα ξεροσφύρι και το χωριάτικο καρεδάκι πουκάμισο με την κοιλιά έξω. Από το επίπεδο της αντρικής μπουτίκ καταλαβαίνεις τις απαιτήσεις των ανδρών στην Κάρυστο. Αφού δεν έχουν απαιτήσεις για τον εαυτό τους πως υπολογίζεις ότι οι άντρες θα ξεσηκωθούν για να αναβαθμιστεί ο τουρισμός, οι κοινωνικές υπηρεσίες, το image, η εξυπηρέτηση κ.λ.π. Καρυστινή γυναίκα και για να το διευρύνω Ευβοιώτισσα πάρε το κουμάντο στα χέρια σου. Αν θες το καλό του τόπου σου.

 5. Ο/Η giorgos λέει:

  ΘΕΜΑ:ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ
  Στις 18-6-2011 ώρα 19:00 βρέθηκα στο Δημοτικό Λουμίδειο γήπεδο Καρύστου για να παρακολουθήσω τη συνάντηση ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.Στο γήπεδο βρισκόταν πλήθος θεατών το οποίο είχε δημιουργήσει μία πολύ ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.Είμαι φανατικός αναγνώστης της ιστοσελίδας σας παρόλα αυτά αν και είχε ανακοινωθεί ο αγώνας στον ιστιότοπό σας δεν υπήρχε ρεπορτάζ από εσάς σχετικά με τη συνάντηση όπως μας έχετε συνηθίσει να προβάλετε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην πόλη μας.

  • Ο/Η Costas λέει:

   Έχετε δίκιο. Δυστυχώς λόγω απουσίας δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε για να κάνουμε ρεπορτάζ. Προσπαθήσαμε όμως να προωθήσουμε την εκδήλωση όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ίδιο κάνουμε για όποια εκδήλωση συμβάλει στην προώθηση, αλλά και στην ενίσχυση της πόλης μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s